طرح آزادی زندانیان تا نوروز و بازگشت تدریجی سپاه به پادگانها


 سایت (جرس) نزدیک به موسوی: فعل و انفعالهای مهمی در کشور در اسفند ماه در شرف وقوع است. این فعل و انفعالها که نتیجه عوامل متعددی است، بعد از 22 بهمن سرعت گرفته است. این فعل و انفعالها با دو موضوع شروع شده است: امر اول آزادی تدریجی کلیه زندانیان جنبش سبز تا عید نوروز  و موضوع دوم بازگشت سپاه به پادگانهاست.

 

 آزادی زندانیان سبز

 

به گزارش خبرنگار جرس از تهران، آزادی زندانیان در چند مرحله خواهد بود: نخست زندانیان دستگیر شده در راه پیمائی ها و تظاهرات که به صورت فله ای بازداشت شده اند، آزاد می شوند. تا کنون طی دو مرحله تعدادی قابل توجهی از این زندانیان سبز در چند روز اخیر آزاد شده اند. مرحله دوم آزادی فعالان دانشجوئی و فعالان جنبش زنان است و مرحله سوم آزادی افراد شاخص که چند روز قبل از آغاز تظاهرات خیابانی بازداشت شدند و به زندانهای طولانی بین 5 تا 8 سال محکوم شده اند.

زندانیان دسته سوم سران احزاب مشارکت، مجاهدین انقلاب، نهضت آزادی، ملی مذهبی، کارگزاران، ادوار تحکیم و اعضای انجمنهای مدنی دفاع از آزادی مطبوعات، صنفی روزنامه نگاران، دفاع از زندانیان و نیز روزنامه نگاران هستند. این زندانیان که عملا هیچ دلیل محکمه پسندی برای ادامه حبسشان نیست، علیرغم محکومیت در دادگاههای بدوی و حتی تجدید نظر یا الآن به عنوان مرخصی آزاد شده اند یا با سپردن وثیقه های سنگین بین پانصد میلیون تا یک میلیارد تومان بزودی آزاد می شوند. آزادی معدودی از زندانیان شاخص که حساسیت ویژه دارند و نامه سرگشاده به رهبری نوشته اند یا در ارتباط با مرحوم آیت الله منتظری بازداشت شده اند، هنوز در پرده ابهام است.

سیاست جدید نظام در ارتباط با زندانیان محکوم شده این است که به شرط عدم فعالیت سیاسی آزاد خواهند بود و به مجرد کمترین تحرک سیاسی به واحد اجرای احکام دادگاه انقلاب معرفی خواهند شد. با این سیاست عملا فعالیت احزاب قانونی و انجمنهای مدنی به پائین ترین سطح در زمان رهبری آقای خامنه ای می رسد. بعلاوه نظام از بدنامی زندانیان سیاسی، خود را نجات خواهد داد.

سیاست در پیش گرفته شده در درجه اول نتیجه فشار افکار عمومی داخل، جوامع حقوق بشر بین المللی، توصیه های خواص به رهبری، و احساس اطمینان از نزدیک شدن کشور به شرائط عادی بعد از راه پیمائی 22 بهمن است. این در حالیست که تحلیلگران معتقدند نظام، خواهی نخواهی به نخستین مطالبه حداقلی جنبش سبز، یعنی آزادی زندانیان سیاسی تن داد.

خبرنگاران جرس از سطح شهر تهران گزارش می کنند که محبوبیت زندانیان جنبش به شدت در میان شهروندان عادی افزایش یافته و عملا تبدیل به قهرمانان ملی شده اند. آزادی آنها در واقع عقب نشینی نظام از مواضع اولیه و تهدیدهای شداد و غلاظ نخستین است.

 

 بازگشت سپاه به پادگانها

 

 دومین فعل و انفعال که اهمیت آن کمتر از آزادی زندانیان سبز نیست، بازگشت سپاه به پادگانهاست. سپاه در دو هفته اخیر کلیه زندانیان خود را به وزارت اطلاعات تحویل داد و به شدت در حال خارج کردن خود از مقابله آشکار با مردم است. به دنبال مشاجره شدید سرلشکر عزیز جعفری با محمود احمدی نژاد در شورای امنیت ملی که خبر آن در گذشته در جرس منتشر شد، شورای فرماندهان سپاه به این نتیجه رسیدند که در وقایع اخیر از وجهه سپاه بشدت کاسته شده و عملا وجه المصالحه مطامع رئیس جمهوری واقع شده اند که حتی در میان پاسداران هم پشتوانه ای ندارد.

 

سپاه اکنون به میزانی از قدرت سیاسی، اقتصادی، سایبری، امنیتی و نظامی رسیده است که در هر لحظه که احساس کند نظام در خطر است به سرعت وارد عمل می شود و زمانی که احساس کند وضعیت کشور به حال عادی برگشته دوباره به پادگانها باز می گردد. در هشت ماه اخیر سپاه با تمام قوا وارد صحنه شد و قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و وزارت کشور به عنوان ضابطین سپاه انجام وظیفه کردند. قدرت سپاه در ایران با قدرت ارتش در ترکیه و پاکستان قابل مقایسه است. قدرت فایقه اقتصادی سپاه عملا آنرا بر فراز دولت، مجلس، قوه قضائیه و ارتش قرار داده است.

مراودات همه جانبه سپاه با دول روسیه، چین و کره شمالی به پاسداران امکان استفاده از تجارب دول شرقی در سرکوب شورشهای شهری، تظاهرات خیابانی و جنبشهای اجتماعی را فراهم کرده است. سرکوب جنبش در 22 بهمن با استفاده از تجارب یاد شده صورت گرفت. شدت خشونت بکار گرفته شده در تظاهرات عاشورا، حمله خودروی انتظامی بسوی تظاهر کنندگان، استفاده از نیروی موتوری سبک در میان تظاهرکنندگان و ارتش سایبری با شیوه های مواجهه روسها و چینی ها در شورشهای خیابانی قابل ردیابی است.

سپاه اکنون نقش خود را به ماموران وزارت اطلاعات می دهد. بسیاری از فرماندهان سپاه با این میزان ورود سپاه در منازعات داخلی موافق نبودند. سرلشکر جعفری البته از مدافعان سیاست مشت آهنین بود و سپاه را به مواجهه مستقیم با مردم معترض کشانید. خبرنگاران جرس در سطح شهر بویژه شهرک شیهید محلاتی از روزهای دشوار فرماندهان سپاه در زندگی خانودگیشان خبر می دهند. بسیاری از فرمادهان با فرزندان و همسران خود بخاطر نقش منفی سپاه در وقایع اخیر کشور مشکل دارند. بازگشت سپاه به پادگانها دومین عقب نشینی نظام در اسفند ماه است. هرچند که اینگونه تبلیغ می شود که وضعیت کشور به حدی از آرامش رسیده که دیگر نیازی به حضور مستقیم سپاه در سطح شهرها نیست. اگر چه این توجیه بهره اندکی از واقعیت دارد، اما حقیقت امر فشار افکار عمومی بر سپاه بویژه خانواده سبز بسیاری از فرماندهان سپاه است.

آنچه در این میان باقی می ماند نقش جدید آقای خامنه ای در اسفند ماه در ارتباط با دو عقب نشینی یادشده است.

خبرهای تحلیلی تکمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد.